IoT, littleBits en makerspace in Phoenix – Arizona

Afgelopen weken was ik (André Wolters) in de Verenigde Staten en deed tijdens mijn reis hier o.a. oriëntatie naar IoT. Deze week was ik in Phoenix. Een stad midden in de woestijn, omringd door bergen en afgelopen zondag boven de 30 graden.

In Phoenix zit een actieve IoT meetup groep die geleid wordt door de directeur IoT Engineering van Citrix, Chris Matthieu, die een van de founder is van het Citrix IoT platform Octoblu, waar wij zelf ook mee werken.

Ik besloot om contact met hem op te nemen en kreeg vrijwel direct een enthousiaste reactie om af te spreken. In een nieuw kantoorpand, op een half uur rijden van mijn hotel, had ik een goed gesprek met hem over de Octoblu IoT software architectuur en IoT platformen. Tevens het development team ontmoet van 12 personen. De sfeer was goed op het kantoor, waar ook nog andere Citrix onderdelen waren gevestigd. We hebben afgesproken dat we een verdere samenwerking gaan onderzoeken.

Een aantal dagen eerder heb ik een bezoek gebracht aan een makerspace waar ook een littleBits chapter in was gevestigd. In een mooi nieuw pand, die onderdeel was van het Arizona Science Center, was “Create”gevestigd (http://azscience.org/create), een makerspace met o.a. 3D printers, lasersnijders en veel ruimte om workshops te geven. Een plek waar menig makerspace of fablab jaloers op zal zijn.

Tijdens mijn bezoek aan Create heb ik met diverse mensen gesproken, waaronder de chapter leader van de littleBits chapter in Phoenix. De chapter leader, Steven Weiner, was tevens programma directeur van Create en vertelde mij dat ze nu een half jaar bezig waren met het geven van diverse workshops. Het was voor hem, en ook voor mij, de eerste keer om een andere littleBits chapter leader te ontmoeten in levende lijve. Want ook in Groningen is een littleBits chapter sinds medio vorig jaar. Maandelijks ontmoeten chapter leaders elkaar virtueel in een community call waarin chapters over de hele wereld met elkaar contact hebben.

Mijn eerste indruk van de makerspace was goed. Ze hebben een divers aanbod van workshops, veel ruimte, tools en apparatuur en diverse (grote) investeerders.

Onderstaand een aantal foto’s die ik in Create heb genomen.

IMG_2828 (Large) IMG_2851 (Large)

IMG_2849 (Large) IMG_2848 (Large)

IMG_2847 (Large) IMG_2846 (Large)

IMG_2845 (Large) IMG_2842 (Large)

IMG_2841 (Large) IMG_2840 (Large)

IMG_2839 (Large) IMG_2836 (Large)

IMG_2835 (Large) IMG_2833 (Large)

IMG_2832 (Large) IMG_2830 (Large)

IMG_2829 (Large)

Leave a Reply